Doelen: 

Ondernemers hebben tot doel een duurzaam personeelsbeleid te voeren waarin voor iedereen plaats is. 

Resultaten: 

  • De deelnemers zijn koploper op het gebied van duurzaam ondernemen en aan de slag met de pijlers van het People Convenant .
  • Kennis te ontwikkelen en ervaring te hebben op het gebied van goed werkgeverschap.  
  • De samenstelling van een divers personeelsbestand en kansen creëren voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. 
  • Structurele samenwerking met het onderwijs.
  • Experimenten met levenslang leren. 
  • Resultaten zijn bekend bij andere werkgroepen en onder de aandacht gebracht bij de partners en de regio.
  • Alle deelnemers zijn Partner van Stichting BlauwZaam

Deze resultaten zijn vastgelegd in een People Convenant Iedereen doet mee! ,  dat is ondertekend. In de button Projectinformatie vindt u relevante informatie over de aanpak. 

Deelnemers

An Lemaire, Akzonobel, Groot-Ammers
André Baars, Buro Baars, Leerdam 
Bas van Zessen, Bevazet BV, Brandwijk
Martin de Kuiper, De Kuiper Infrabouw, Hardinxveld-Giessendam
Louisa Broens Visser, Gemeente Molenwaard
Estéban van Zeijl, Hermeta, Asperen
Martin de Winter, Hokra, Noordeloos
Tommy van der Giessen, Lumeco, Henrik-Ido-Ambacht
Edwin van der Ham, Montapacking BV, Molenaarsgraaf
Pieter Jan de Winter, Nationale Bomenbank BV, Bleskensgraaf
Grietina Jans, Oasen, Gouda
Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Gorinchem
Ralph Klaare, De Schildkamp, Asperen
Andre Moree, Verkuil en Moree, Streefkerk
Judith Kramer, De Graafstroom, Bleskensgraaf
Diderik van Beusekom, Avres, Meerkerk

 

 

Geslaagde bijeenkomst bij Hermeta

Donderdag 15 september 2016.

- LEES HIER HET VERSLAG -

BLAUWZAAM PEOPLE CONVENANT “IEDEREEN DOET MEE” VAN START

- Molenaarsgraaf, 07 april 2016 -

Na 6 geslaagde Energieconvenanten is op 7 april 2016 het eerste “People Convenant” van BlauwZaam ondertekend. De 15 deelnemers aan dit People Convenant zetten hun handtekening onder de overeenkomst bij Montapacking in Molenaarsgraaf, zelf uiteraard één van de ondertekenaars.

People, Planet, Profit. De ‘Triple P' die de stichting en de BlauwZame ondernemers in de regio hanteren. BlauwZaam is duurzaam ondernemen . Het vijfde BlauwZame Symposium dat vorig jaar is gehouden stond in het teken van de belangrijke “P” van People. Tijdens dit Symposium is People als volgend aandachtspunt uitgeroepen. Met peilers als MVO beleid op personeel, vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers en –sters, diversiteit in de personeelssamenstelling, werkgelegenheid bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, sociale aspecten van de regio, structurele samenwerking met het onderwijs, via het netwerk experimentele ruimte ontwikkelen en vooral samenwerken hebben 15 ondernemers in de regio zich bereid verklaard het eerste People Convenant te dragen.

Na het welkom door Rolia Wiggelinkhuijsen van de Stichting BlauwZaam stelde dagvoorzitter Martin de Winter dat de groep gezien kan worden als een studiegroep die zaken gaat ontdekken en concreet maken. Daarbij ziet hij 3 stappen: leren en ontdekken, actieplannen opstellen en de implementatie daarvan in de deelnemende bedrijven.

Gastspreker Bert van Boggelen legde uit wat Inclusief Ondernemen inhoudt: “Een ‘inclusief ondernemer’ biedt werkgelegenheid aan werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Hij kan omgaan met verschillen tussen mensen en benut de meerwaarde van diversiteit in zijn bedrijf.” En hoe hij door menselijk te denken en doen gekomen is tot de ontwikkeling van het netwerk De Normaalste Zaak.

Dat Inclusief Ondernemen is uiteraard één van de pijlers van het People Convenant VII. Vanuit de primaire en financiële doelstelling van de onderneming ruimte bieden voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt waarbij die werknemers een bijdrage leveren aan dat primaire doel.

Het BlauwZaam People Convenant “Iedereen doet mee” gaat verder dan alleen het Inclusief Ondernemerschap. Alle facetten van het personeelsbeleid gaan belicht worden en de inzet die de deelnemers tijdens de middag van de ondertekening al toonden belooft heel wat stappen vooruit naar duurzaam en BlauwZaam personeelsbeleid.

Die deelnemers overigens zijn de BlauwZame bedrijven: C.M. Baars & Zn (Nieuwland), Bevazet (Brandwijk), Lumeco (Hendrik-Ido-Ambacht), RaboBank AV (Gorinchem), Zuivelcoöperatie De Graafstroom (Bleskensgraaf), Akzo Nobel (Groot-Ammers), Gemeente Molenwaard (Alblasserwaard), Nationale Bomenbank (Bleskensgraaf), De Schildkamp (Asperen), Hermeta Groep (Asperen), Montapacking (Molenaarsgraaf), Hokra (Noordeloos), Oasen (Gouda), Verkuil & Moree (Streefkerk) en De Kuiper Noordeloos (Noordeloos).

In 2017 of eerder willen we een tweede convenant starten. U kunt zich aanmelden bij Rolia Wiggelinkhuijsen: info@blauwzaam.nl 

Contact

Interesse in de Werkgroep Personeel  en haar activiteiten.
Heeft u ideeën: Uiteraard welkom.
Voor informatie zijn we beschikbaar.Heeft u een aanvullend initiatief of belangstelling, meld u aan.
Neem contact op met Diderik van Beusekom, bestuurslid Blauwzaam: DvanBeusekom@avres.nl   of met Rolia : info@blauwzaam.nl 

De deelnemers aan "Iedereen Doet Mee"

Impressie van de eerste bijeenkomst van de Werkgroep Personeel:

Het warme welkom
Gastspreker Bert van Boggelen
Aan tafel voor de toekomst