Bijeenkomst People Convenant 24 mei 2018

Op 24 mei kwamen de leden van het People Convenant weer bij elkaar. Deze keer was Judith Kramer van de kaasfabriek de Graafstroom onze gastvrouw. Thema ook dit keer was duurzame personeelsbeleid. Nu met beleid en de voorbeelden uit het bedrijf van de Graafstroom.

Ook een mooie gelegenheid om Diderik van Beusekom aan de convenantpartners voor te stellen. Diderik is werkzaam bij AVRES en wordt bestuurslid van BlauwZaam. Speciaal om juist ook de P van People integraal in het duurzaamheidsprogramma van de Stichting extra aandacht te geven.

Voordat we aan de presentatie van de Graafstroom begonnen stonden de pijlers van het Convenant op de agenda. Na twee jaar samenwerken wilden we kijken naar onze vorderingen en of het ons lukt de afspraken in praktijk te brengen.

Duidelijk werd, dat de bedrijven zo verschillend zijn dat je niet kunt spreken van één duurzaam personeelsbeleid. De gesprekken zoals we die voeren, steeds rondom een bedrijf dragen bij aan de bewustwording. Ondernemers oefenen met de aangeboden vaardigheden,  zoals de vlootschouw in hun eigen bedrijfsvoering. Happy People is echt een aandachtspunt van het bedrijfsleven. Ondernemers zijn ook nieuwsgierig naar de praktijk van andere bedrijven en vertellen graag over hun eigen praktijk.

Extra aandacht wordt wel gevraagd over de samenwerking met het onderwijs. Regioleren één van de aandachtspunten is door het versnipperd karakter van de bedrijven complex. Ook blijkt, dat de ondernemers weinig gebruik maken van subsidies. De onderlinge uitwisseling van zowel personeel als vaardigheden is wel een echte mogelijkheid om regionaal duurzaam personeelsbeleid te voeren. Algemene conclusie was om samen door te gaan met het Convenant.

Judith Kramer vertelde over de Graafstroom en hoe zij met de pijlers van het Convenant omgaan. Zij liet zien hoe vlootschouw, hun CAO, het onderwijs in elkaar grijpen. In de PPT ook een inkijkje in hun nieuwe  beoordelingssystematiek.

De bijeenkomst werd afgesloten met een goed gevuld hapje en een alcoholvrij drankje.

 

Datum: Donderdag 24 mei 2018

Tijd:     15.00 - met afsluitende netwerk"borrel"

Waar:   Zuivelfabriek De Graafstroom, 
            Dorpsstraat 18, Bleskensgraaf  

Gastvrouw:   Judith Kramer (hoofd HMR)

 

 

Presentatie Graafstroom