Open huis: energieneutrale woning in Streefkerk

Bij u om de hoek is een energieneutrale woning te bezichtigen. De eigenaren van die woning willen u graag laten zien welke maatregelen zij hebben genomen om zo energieneutraal mogelijk te kunnen wonen en… zij laten u dan meteen vol trots zien dat de totale energie opbrengst van de zonnepanelen momenteel zelfs hoger is dan het totale energie verbruik.

Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat duurzaam bouwen lonend is. Niet alleen voor uw portemonnee, wat ook zeker meespeelt, is het bewust omgaan met ons milieu en de toekomst. Op de open dag kunt u ook zelf zien en ervaren dat een energieneutrale woning ook zeer comfortabel, gezond en schoon is dankzij de vloerverwarming en de gefilterde ventilatielucht.

Aan werkelijk alle mogelijkheden zijn gedacht en oplossingen gevonden en toegepast. De woning heeft een elektrische aardwarmtepomp in plaats van een cv-ketel, vloerverwarming in het hele huis, een ventilatie systeem waarbij de verse lucht toevoer wordt voorverwarmd met de afgezogen lucht, regenwater wordt gebruikt voor de toiletspoeling, wassen en de buitenkranen en zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit. Er zijn bewegingschakelaars en LED verlichting toegepast. Alle daken, muren en vloeren zijn optimaal geïsoleerd en de kozijnen zijn voorzien van driedubbel glas.

De droom van de eigenaren kwam mede tot stand door een samenwerking binnen de werkgroep Bouwen en Wonen van Stichting BlauwZaam. Alle partijen versterkten elkaar en vulden elkaar aan om te komen tot dit prachtige resultaat waar elke betrokkene trots op is.

U bent van harte uitgenodigd om op 11 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur dit unieke huis te bekijken. Op deze dag vertellen de eigenaren u graag over hun ervaringen en zijn er enkele technische mensen aanwezig om zaken nader toe te lichten. Locatie Bergstoep 50, 2959 AC te Streefkerk.

Wij vertrouwen er op dat dit prachtige voorbeeld resulteert in nog veel meer energieneutrale gebouwen in onze mooie regio!

 

 

Open huis: energie-neutrale woning in Streefkerk

Datum:

11 oktober 2014

Tijd:      

11.00 inloop tot 14.00

 

Plaats: 

             

Bergstoep 50 ,  te Streefkerk (ZH).