5e BlauwZaam Café 18 mei 2017

En het gaat over

MEDEWERKERS IN BEWEGING.


Onze medewerkers zijn het werkkapitaal van onze onderneming. Kijk maar eens op zaterdag, op een willekeurig industrieterrein. Daar is op dat moment niet zo heel veel gaande. Het zijn die mensen die het doen en op die mensen moeten wij als werkgever zuinig zijn.

Voor die mensen geldt heel simpel: Er wordt steeds meer van je verwacht als medewerker. De veranderingen op technologisch gebied gaan hard. De arbeidsmarkt flexibiliseert. En je kan steeds later met pensioen. Hoe blijf je mentaal en fysiek in conditie? Hoe laad je de batterij weer op en vooral... hou dat niet verborgen. Want werken is topsport. Dat vraagt op topprestaties en dus een topinzet!

Aan de ondernemer de vraag: Hoe draag je als werkgever daaraan bij? En welke instrumenten heb je daarvoor?  Dit en meer komt aan bod in het 5e BlauwZaam Café op 18 mei in 'de Burgemeester' te Bleskensgraaf. Uiteraard met (live) muzikale begeleiding van muzikanten in topconditie.

Aanvang: 19.30 uur

Het forum:
Gea van Andel, directeur-coach van Balans en motivatie
Rob Koster,  directeur Sportschool Caribabad
Grietina Jans, manager HR Oasen
Bas Pruijmboom, hoofd P&O Mourik
Marco van der Burg, directeur Vitamine kantine
Jan Mudde, Teamleider Verkoop en Partner De Giessen Kantoorefficiency
Wim Oosthoek, Oosthoek Advies

Meer over de forumleden

Gea van Andel

Waarom gezondheid bevorderen?

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor uw bedrijf. Door te investeren in ziektepreventie waarborgt u de productiviteit en zorgt u ervoor dat de werkdruk in uw organisatie niet te hoog wordt. Gerichte aandacht voor gezondheid betekent daarom winst. Die winst bereikt u door ervoor te zorgen dat uw mensen blijvend investeren in hun gezondheid. Omdat hun intrinsieke motivatie daarbij doorslaggevend is, werkt Balans & Motivatie met Motivational Interviewing.

Hoe doen we dat?

In een coachende setting stimuleren we het gemotiveerd werken aan de eigen gezondheid. Zowel binnen organisaties als op individueel niveau. Met als doel een goede balans te vinden en duurzaam inzetbaar te zijn.

Mijn ervaring leert dat het overgrote deel van de medewerkers zich bewust is dat een goede gezondheid noodzakelijk is om hun werk vol te kunnen houden, zij staan open om praktisch aan de slag te gaan.

Het gesprek aan gaan over gezond blijven, en je werk kunnen doen is essentieel, veel medewerkers waarderen het om tools te krijgen waardoor zij aan de slag kunnen.


Rob Koster
Als directeur/bestuurder van de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) ben ik eindverantwoordelijk voor de exploitatie van een zwembad en drie sporthallen met de bijbehorende horeca afdelingen. In onze accommodaties werken circa 80 medewerkers (42FTE ) waarvan het grootste gedeelte in het zwembad.
Jaarlijks ontvangen wij circa 900.000 bezoekers in de vier accommodaties. Onze doelstelling is de bezoekers op een prettige en veilige manier de mogelijkheid te bieden te sporten en te recreëren. De SGS is geen eigenaar maar huurt de panden van de Gemeente Gorinchem hetgeen betekent dat er met de Gemeente nauw wordt samengewerkt.
Grietina Jans

Korte beschrijving werkzaamheden: “is als manager P&O verantwoordelijk voor HR-beleid en organisatieontwikkeling binnen het drinkwaterbedrijf Oasen”

Tip duurzame inzetbaarheid: de basis is de dialoog, in gesprek zijn met elkaar over vitaliteit en ontwikkeling.


Bas Pruijmboom

Alles binnen een organisatie valt samen met de drie peilers Instroom, Doorstroom en Uitstroom van medewerkers.

Deze peilers worden ondersteund door een tal van instrumenten om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van Mourik. Hierbij staat de factor mens centraal.

Mission statement Mourik is een innovatief familiebedrijf dat traditionele menselijke waarden combineert met modern ondernemerschap, hoogwaardige technieken, inspirerend leiderschap en een proactieve instelling.

Wij zijn een betrouwbare partner die wereldwijd toegevoegde waarde weet te creëren met een breed scala van diensten in meerdere technische disciplines, waarbij wij de synergie tussen de Mourik bedrijven optimaal benutten.

Mourik staat voor gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Binnen onze werkzaamheden staan navolgende punten centraal Instroom, Doorstroom, Uitstroom, Ziekteverzuimbeleid, Gezondheid van de medewerkers (PMO), Opleiden / Ontwikkelen, Duurzame inzetbaarheid, Veiligheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Marco van der Burg
Ik heb de dagelijkse leiding over de Vitamine Kantine – een horeca gelegenheid die voorziet in dagvers en gezond eten en drinken voor ieder moment van de dag. Wij ontvangen gasten en afhalers in onze zaak en bezorgen bij particulieren thuis. Wij verzorgen bij particulieren en bedrijven op locatie de catering.

Jan Mudde

Sinds 1995 werkzaam bij De Giessen Kantoorefficiency / Aspect | ICT

Teamleider De Giessen Kantoorefficiency en partner Aspect | ICT (aandeelhouder sinds 2010)

Dagelijks bezig met het verder helpen en ontzorgen van bestaande en nieuwe relaties op het gebied van kantoor en werkplek

Daarbij krijgen de onderstaande deelgebieden aandacht:
-Projectinrichting en de gezonde werkplek
-Presentatie oplossingen
-Afdrukken en documentverwerking
-De (mobiele) werkplek
-Facilitair en kantoorbenodigdheden via www.giessen.nl 

Daarnaast aansturing van het De Giessen-team, acquisitie en samen met 3 compagnons de nodige directietaken voor De Giessen Kantoorefficiency en Aspect | ICT

 


Wim Oosthoek
Mijn werkzaamheden zijn tweeledig: ik adviseer bedrijven in financieringstrajecten of coaching op verbetering van resultaten en het financierbaar maken van ondernemers daarnaast ben ik beschermingsbewindvoerder voor particuliere cliënten.
Stelling: teveel kleine bedrijven zijn te moeilijk financierbaar of tegen hoge kosten.
Tip: zorg dat je administratie volledig is en kom met een goed beknopt bedrijfsplan.
www.wimoosthoek.nl

Cruder: band in topconditie!

De muziek tijdens het 5e BlauwZaam Café wordt verzorgd door de band CRUDER, wat letterlijk betekent ruw en ongepolijst. Deze kernwoorden komen tot uiting in de gevoelige ballads en stevige rock muziek en zijn typerend voor de band. De band was eerder te gast bij radio 538 voor een live optreden.

CRUDER bestaat uit drummer Bas Zwaag, Bassist Corné Gietman, slaggitarist Wim Enkelaar, sologitarist Yana Suryana en Zanger Gert-Jan Stevens.
Nieuwsgierig? Kijk en luister dan op www.cruder.eu

 

 

Datum:      18 mei 2017

Aanvang:   Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur

Locatie:      De Burgemeester,

                    Kerkstraat 8,

                    2971 AL Bleskensgraaf