Alle TL-verlichting in Nederland naar led-verlichting

Lumeco heeft als ambitie om in Nederland alle TL-verlichting om te bouwen naar led-verlichting. Tommy van de Giessen is manager bij Lumeco, een verlichtingsbedrijf en ‘Social Enterprise’ waar duurzaamheid centraal staat.

Van de Giessen omschrijft het bedrijf als een bedrijf dat zich volledig concentreert op duurzaamheid. “Ons doel is om alle TL-verlichting in Nederland om te bouwen naar led-verlichting, en dat op een zo milieuvriendelijke manier”, vertelt Van de Giessen. “De verouderde elektronische componenten worden vervangen en de armaturen worden hergebruikt. Het ombouwen is eenvoudig en repeterend werk, waarbij de monteurs van Lumeco ondersteund worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Overstappen van TL- naar led-verlichting is hierdoor aanzienlijk voordeliger én door hergebruik beter voor het milieu.” Lumeco stelt strenge eisen aan de kwaliteit van de toegepaste producten. Een omgebouwd TL-armatuur verbruikt 65% minder energie en gaat 10 keer langer mee.

Elkaar helpen duurzamer te worden
De focus van bedrijven ligt volgens Van de Giessen steeds meer op regionale samenwerkingen. “BlauwZaam is een regionaal netwerk. Bedrijven die zich aangesloten hebben, hebben allemaal een hart voor duurzaamheid. Daar kunnen mooie samenwerkingen uit voortkomen,” zegt Van de Giessen enthousiast. “En zo kunnen we elkaar helpen in het duurzamer worden.”

Geïnteresseerd in BlauwZaam?
Lumeco is er trots op deel uit te maken van BlauwZaam. Bent uw als bedrijf benieuwd of geïnteresseerd in BlauwZaam? Kijk gerust eens rond op deze website. Hier kunt u ook vinden hoe u zich als bedrijf kunt aanmelden voor meer samenwerking met bedrijven in uw regio in het kader van duurzaamheid.

Auteurs, mei 2016:
Ruben van Asselen, Joël Grootendorst,  Jan-Kees Versloot, studenten Wellantcollege
Onder leiding van:
Charlotte Snel, Point to Point Communicatie, www.pointtopoint.nl
Met dank aan:
Tommy van de Giessen, Lumeco, www.lumeco.nl