BlauwZaam vertegenwoordigd in jury Business Event Gorinchem

 

 

Hei –en Boeicop, juli 2017

- Rolia Wiggelinkhuijsen in gesprek met Diderik van Beusekom -

 

Stichting BlauwZaam is door de wethouder van Gorinchem, Arjen Rijsdijk, gevraagd een jurylid aan te leveren voor het Business Event Gorinchem. Het bestuur heeft de Partners benaderd om deze belangrijke rol op zich te nemen. Diderik van Beusekom, manager Werkgeversdienstverlening van Avres, treedt namens BlauwZaam op als jurylid. 

Voor een indruk van Avres zie https://www.youtube.com/watch?v=ozde0W0dCzY

Op 27 november 2017 vindt het jaarlijkse Business Event plaats in Gorinchem. De “Ondernemer van het Jaar” zal dan officieel bekend worden gemaakt. De awards worden in vier categorieën uitgereikt: Jonge Ondernemer, Detailhandel & Horeca, MKB & Grootzakelijk en Duurzaamheid. 

De voordrachtscommissie heeft  een prachtig juryboek weten samen te stellen waarin de parels van Gorinchem zichzelf presenteren. Het is nu aan de jury. Die jury staat onder leiding van juryvoorzitter Caroline van Rooijen en bestaat verder uit Mauro Agnoli, Liesbeth Wervers, Bert Reijnders en Diderik van Beusekom.

Wilt u op de hoogte blijven van het event : www.facebook.com/businesseventgorinchem

Uiteraard heb ik meteen een interview afgenomen met Diderik

Tegenover mij zit een bevlogen manager: Diderik van Beusekom, Manager Werkgeversdienstverlening bij Avres in Gorinchem, wilde in gesprek over de duurzaamheidscriteria. “Waar let ik als jurylid nu op wanneer ik namens BlauwZaam de Duurzaamste ondernemer van het jaar 2017 mee mag kiezen?”

Eerst maar de verdere kennismaking. Diderik heeft zijn wortels in Gorinchem liggen. Zijn vader had jarenlang een onderneming in de binnenstad en ook hij is, naast zijn baan, bij Avres actief en hij wil een actieve bijdrage aan maatschappelijke verantwoordelijkheid leveren. Daarnaast is hij een fervent zeiler en vader.

De werkervaring van Diderik ligt hoofdzakelijk in de uitzendbranche, zorgen dat mensen op een goede plek komen waar zij zich kunnen ontwikkelen. De overgang naar Avres was logisch. Diderik draait mee in het managementteam en is is manager werkgeversdienstverlening (afdeling plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de arbeidsregio Gorinchem). In die hoedanigheid ontmoet hij veel directies met een duurzaam DNA. Avres zelf is ook een grote werkgever (misschien wel één van de grootste?) én dus zijn duurzaamheid en sociaal ondernemen belangrijke aandachtsgebieden voor Avres. Zijn drijfveer om jurylid te willen worden is die behoefte aan contact met zoveel mogelijk bedrijven in de regio. Het hoort bij de functie én het is een andere manier om bedrijven te ontmoeten en te spreken. Zijn informele manier van met elkaar omgaan is daarin volgens mij wel een mooie aanvulling voor de jury.

Waar let de jury op bij de nominatie duurzame ondernemer?

Blauwzaam heeft de missie om integraal naar duurzaamheid te kijken, kennis te delen en inspirerende voorbeelden van MVO een platform te bieden.

Het onderdeel personeel zit bij Diderik wel goed. Maar heeft hij ook een beetje kijk op de andere criteria? Ik toets zijn DNA en kennis over duurzaamheid. We spreken over het duurzaam inkopen, transparantie, sluiten van kringlopen, MVO, opwekken van hernieuwbare energie en zijn bijdrage aan natuurontwikkeling.

Hij vertelt ook de zoektocht van Avres om een duurzaam bedrijf te worden en de stappen die ze hierin hebben gezet en nog willen zetten. We hebben het over tegengaan van uitbuiting, schending van mensenrechten en het kleiner maken van de verschillen in welvaart tussen mensen wereldwijd. Dan kom je automatisch weer bij de verschillen in welvaart tussen mensen en vooral ook juist de mensen waar Avres zich voor inzet. 

Hoe ziet de toekomst er volgens hem uit?

Tot slot de vraag naar toekomstige duurzame innovatieve ontwikkelingen zoals hij die voor de regio verwacht? Avres heeft nu een grote innovatie subsidie-aanvraag lopen om samen met de bedrijven een platform op te richten waarmee schoolverlaters, werkloze ouderen, herintreders en alle mensen die werken en op zoek zijn naar iets anders, zich aan de bedrijven kunnen presenteren: een positief platform. Een platform waarin de samenwerking met BlauwZaam een belangrijke drager moet worden.