Hoe het allemaal begon

In het voorjaar van 2010 ontstonden de eerste prikkels om duurzaam ondernemen voor ondernemingen binnen de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een impuls te geven. Piet Spruijtenburg (adviseur binnen familieondernemingen) nam het initiatief met een aantal deelnemers vanuit de WAV (werkgroep voor duurzame landbouw en ontwikkelingssamenwerking in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden).

Samen met Maria van Gaalen, Rien van der Toren, Rolia Wiggelinkhuijsen en Ana-mari Harzevoort werd een eerste werklunch georganiseerd waarbij de eerste ideeën met een geselecteerde en geïnteresseerde groep ondernemers werden gedeeld. Sindsdien zijn er veel initiatieven op gang gekomen. Er volgden meerdere werklunches en de initiatieven werden verder ingevuld. 

 

 

 

In memoriam: Piet de Winter

Zaterdag, 24 juni 2017, is ons oud-bestuurslid Piet de Winter overleden. De bloemen van het Prachtlint zijn een blijvende herinnering aan deze aimabele inspirator.

- LEES MEER -

6 jaar actief voor Stichting Blauwzaam

Op 9 maart jl namen Jan van Heukelum en Piet de Winter afscheid als bestuurslid van de Stichting Blauwzaam. In kleine kring werden herinneringen opgehaald en Jan en Piet in het zonnetje gezet. 

Over de Stichting

BlauwZaam is een samenvoegen van Blauw en Zaam. Dat betekent dat we in ons DNA uitgaan van de principes van de Blauwe Economie (Gunter Pauli) en van de doelen van Duurzaamheid (17doelendiejedeelt)


De Stichting heeft een korte beschrijving gemaakt van de taken en samenstelling van het bestuur.