Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst

Elke laatste donderdagmiddag van de maand een BBB (Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst). Netwerken is een belangrijk instrument voor BlauwZaam en haar partners. En netwerken groeien.

Dankbaarheid EN vooral de winst van een goed netwerk is goud waard

(31 januari 2019)

Dit is één van de doelen van de BijzondereBlauwzameBijeenkomsten.

Waarom organiseert Blauwzaam netwerkbijeenkomsten?
Donderdag 31 januari, de laatste donderdag van de maand, was er weer een boeiende Bijzondere Blauwzaam Bijeenkomst. Ditmaal bij Avres, de organisatie die zich binnen onze regio inzet om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om passend werk te vinden. De belangstelling voor deze BBB was opnieuw groot: tientallen geïnteresseerden waren erop afgekomen om te luisteren en netwerken met andere ondernemers uit de regio die duurzaamheid belangrijk vinden. Ook nieuwe mensen die niet eerder een bijeenkomst van Blauwzaam hadden bijgewoond.

Avres werkt aan duurzaam personeelsbeleid
De aftrap werd gedaan door Diderik van Beusekom, commercieel manager bij Avres en bestuurslid van Blauwzaam, verantwoordelijk voor de themagroep MensEnWerk. Hij legde kort uit waar de themagroep zich op richt en nodigde ieder die dat nog niet gedaan had uit om het convenant Mens en Werk te ondertekenen als onderdeel van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Avres projectmanager Erik van der Klooster gaf daarna een korte presentatie met een praktijkvoorbeelden van een aantal geslaagde samenwerkingen. Hij maakte duidelijk dat mensen met een handicap vaak juist gelukkig zijn met ogenschijnlijk eentonig werk.

Voorbeelden uit de praktijk
Roger Reijngoud, directeur van EZ Powersteering, ging hier verder op in. Zijn Leerdams bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van elektrische stuurbekrachtiging bij oldtimers. Een belangrijk onderdeel dat bij oude auto's vaak ontbreekt. Een deel van het werk wordt daarbij verricht door personeel ingehuurd via Avres. Sommige taken blijken te splitsen. Gespecialiseerde monteurs houden daardoor meer tijd over voor hun specifieke taken. Juist in een tijd dat het steeds moeilijker wordt om voldoende goed technisch personeel te krijgen kan EX Powersteering de tekorten goed oplossen, mede dankzij de procesbegeleiding van Avres.

Een goed netwerk is goud waard!
Edwin van der Ham van Montapacking was de laatste spreker. Hij werkt al meer dan 15 jaar samen met Avres. Hij vertelde levendig over het begin, waarbij Avres acuut hulp bood bij het oplossen van een groot logistiek probleem. 15 jaar later was het opnieuw Avres die bereid was te helpen nadat een grote brand alle bedrijfsgebouwen verwoest had. Binnen een dag kon hij in de nieuwe locatie van Avres tijdelijk terecht en konden klanten weer geholpen worden. Het is zijn beleid om minimaal 10% van zijn personeel uit mensen te laten bestaan met afstand tot de arbeidsmarkt.Dankzij de samenwerking met Avres heeft hij al 15 jaar steeds uitstekende mensen kunnen vinden. Het bloemetje uit dank voor de goede zorgen aan Diderik en Saar Spanjaard (directeur Avres) was natuurlijk heel terecht en toonde zijn dankbaarheid. 

Netwerken
De middag werd afgesloten met een goed verzorgde borrel waar ondernemers elkaar konden ontmoeten en ervaringen konden uitwisselen.

Volgende BBB op 28 februari
Bestuurslid Peter Kwakernaat gaf aan dat hij de gastheer zal zijn van de volgende BBB op de laatste donderdag van februari, 28 februari: bij Kwakernaat watermanagement, Stevinweg 3 in Groot Ammers. 

 

 

Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst bij Avres
Netwerken met een hapje en een drankje
De sprekers Edwin van der Ham & Roger Reijngoud
Erik van der Klooster namens Avres
Dank voor de organisatie (het redden uit de brand), Diderik van Beusekom & Saar Spanjaard

Met dank aan Peter Paul Klapwijk voor de foto's
instagramaccount

Met dank aan Frank van Leer voor het verslag