Open dag bij Natuurcentrum De Schaapskooi

De fruitoogst is begonnen en als vanouds is er weer volop onbespoten hoogstamfruit te koop, ook de hiervan gemaakte sappen en een heerlijke appelperenstroop zijn ruim voorradig. Traditiegetrouw komen velen juist deze dag hun wintervoorraad inslaan. Ook is er een overzicht van veel oude appel en perenrassen te zien

Maar er is meer te doen,  want alle werkgroepen van  de vereniging presenteren zich deze dag:
In een tent achter het gebouw kunt U zich laten informeren over allerlei onderwerpen op natuurgebied en wat zij alzo doen.
Ook voor kinderen is er deze dag van alles te doen, zij mogen onder begeleiding, boven open vuur een appel poffen of een stukje brood bakken.
Er is een vroege vogeltelling en er zijn excursies in het gebied achter De Schaapskooi.
Een mandenvlechter toont zijn vaardigheden en er is een imker welke verteld over de noodzaak van bijen in de fruitteelt.
Energiecoöperatie De Knotwilg komt vertellen over het vorig jaar gestarte project “Geen tak de streek uit”. In samenwerking met onze knotgroep kunnen zij knotwilgenbezitters veel werk uit handen nemen, informeer hoe zij dit willen doen.

In onze grote zaal kunt u genieten van koffie met een heerlijke hoogstamappelpunt, of een glas sap uit onze boomgaard. hier zijn wat streekproducten te koop ook in cadeauverpakking. Vogelnestkasten en allerlei artikelen op gebied van natuureducatie vind u in onze Groene Winkel.
Kortom weer een uitgebreid programma.  

Wilt u na uw bezoek eens rondkijken in een mooie hoogstamboomgaard? Dat kan  bij “De wiel van Bassa” aan de Diefdijk.
Hier organiseert Het Zuid Hollands Landschap een fruitplukdag.

 

Voor een uitgebreid programma ga naar www.natuurcentrum.nl

Wanneer            Zaterdag 3 oktober

Tijdstip               10.00 tot 16.00 uur

Waar                  Schaapskooi Schoonrewoerd

Organisatie         Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden