Symposium VI: BlauwZaam zet in op samenwerking met Beroeps Onderwijs

BlauwZaam organiseerde 6 oktober 2016 samen met het blauw - groene beroepsonderwijs haar Symposium VI, over samenwerken tussen beroepsonderwijs, ondernemers en overheid.

De mogelijkheden van werkgelegenheid rondom het water stond daarbij centraal. Twee sprekers lichtten het thema toe. AnneLoes Nillesen vanuit de bouwkundige ontwikkeling van de regio. Zij beantwoordde de vraag of we door moeten blijven gaan met het steeds verhogen van de dijken of dat er ondertussen nieuwe mogelijkheden zijn om een antwoord te geven op de toenemende hoeveelheid water in de regio.

Vanuit het beroepsonderwijs werd vooral de aandacht gevraagd voor de vele arbeidsplaatsen die zich in de komende periode tot 2020 gaan aandienen. Om aan die vraag tegemoet te komen en dus  bekwame studenten op te leiden is input vanuit het bedrijfsleven en overheid belangrijk.

De verdieping op deze samenwerking ging via 6 workshops. Zo belichtte Alterra de kansen van het veen en ging IHC projectmanager Bas Noorland in op de kansen van wereldwijde duurzame scheepsbouw.

Tussendoor was er voldoende ruimte om, onder het genot van een fantastisch buffet, de resultaten van deze presentaties en workshops in de netwerken te bespreken en konden de 130 deelnemers bij de verschillende stands in gesprek.