Eerste BlauwZaam Symposium

Ondernemers tekenen energieconvenant

Ottoland 13 oktober 2011 - Het eerste regionale symposium BlauwZaam Ondernemen is een feit. Met aan het einde van de dag de ondertekening van het energieconvenant  door 26 ondernemers. Een mijlpaal voor BlauwZaam!

Ruim 100 ondernemers/geïnteresseerden vanuit de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden wisselden met elkaar van gedachten over duurzaamheid. Gestart werd met inspirerende sprekers. Daarna stonden de interactieve workshops op het programma. Doel hiervan was om als ondernemers met elkaar in gesprek te gaan over alle aspecten van duurzaamheid in de regio. De aanwezigen lieten van zich horen en gaven BlauwZaam positieve input.

MB-Catering presenteerde aansluitend een overheerlijk buffet waarin allerlei streekproducten uit de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden waren verwerkt. Klik op deze link om de menukaart (met de streekleveranciers) te openen.

Aan het eind van de dag werden de notulen van de dag op ludieke wijze gepresenteerd. BlauwZaam had een cartoonist gevraagd een verslag te maken. De cartoonist wist de duurzame vraagstukken met een pakkende cartoon te omschrijven.  

(Foto Hans Mosselman)

Locatie

Het symposium werd gehouden in het Wellantcollege gelegen aan B 140 te Ottoland.

Programma

Het symposium startte om 15:00 uur en liep tot 20:30 uur.

Bekijk het volledige programma >>

Sprekers

(Foto Hans Mosselman)

Sjoerd Veerman, wethouder gemeente Alblasserdam en de heer Aad den Boer, DB Holding BV, verrasten de deelnemers met hun geheel eigen en vooral verhelderende visie over duurzaam ondernemen in de regio.

Lees meer over de sprekers >>