Avans studenten werken aan energie neutrale regio AV

In het kader van de samenwerking met het onderwijs heeft BlauwZaam 2 groepen studenten aan het werk gezet voor de biobased economie. In elke groep zijn 4 HBO studenten actief elk op hun eigen terrein. In de loop van het project volgen wij hen en brengen verslag uit via onze site.


GROEP 1

Van links naar rechts Borja Cusy, Maarten Harijens, Laura Hakkarainen en Adrian Sales (afwezig op de foto).

Vragen kunnen direct gesteld worden aan:
Maarten Harijgens


Groep 1 stelt zich voor

Beste BlauwZamers, wij zijn de projectgroep Trias Energetica van Avans hogeschool. Wij hebben de opdracht gekregen van BlauwZaam om een adviesrapport te schrijven op het gebied van renewable resources. Hierin hebben wij gekozen voor het verwerken van GFT-afval naar andere grondstoffen dan bijvoorbeeld compost.

Om dit GFT afval te verwerken hebben wij als hoofdtechniek pyrolyse gekozen. Dit is zeer flexibel en het product is aan te passen aan de wensen van toekomstige gebruikers/klanten. In het adviesrapport zullen verscheidene zaken besproken worden om pyrolyse zo goed mogelijk te vergelijken met huidige en toekomstige technologieën. Ook zal er een marketinganalyse en een financiële analyse worden uitgevoerd.

Om zo goed mogelijk de analyses uit te voeren moest er een product worden gekozen voor het scenario waarbij biobrandstof geproduceerd gaat worden. Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden aan soorten producten, denk aan houtskool, plastics en zelfs complexe chemische stoffen.

Op dit moment zijn we bezig met het uitrekenen van de mogelijke operationele kosten, een SWOT analyse (strength, weaknesses, opportunities en threats analyse), mogelijke subsidies en regelgeving, interviews met de afvalverwerker en een specialist op het gebied van pyrolyse van Avans en als laatste, en zeker niet het minste, een marketingonderzoek.

Wat er verder nog moet gebeuren is uiteraard de gegevens verwerken en de vergelijking maken met de huidige en nieuwe technologieën om tot een goed eindoordeel te komen.

Onderzoeksverslag

 

 





GROEP 2

Van links naar rechts Thijs van der Wiel, Céline Mancel, Ozan Solmas, Stijn van Hout.

Vragen kunnen direct gesteld worden aan:
Thijs van der Wiel


Groep 2 stelt zich voor

Hoe afvalwater te gebruiken om biologisch afbreekbaar plastic voor de landbouw  te produceren:

Momenteel zijn we verschillende aspecten aan het onderzoeken. Thijs en Celine zijn de beschikbare technieken aan het onderzoeken, waar later bepaald kan worden welke installatie mogelijk het meest geschikt zal zijn. Stijn en Ozan zijn de economische haalbaarheid aan het onderzoeken. Er wordt momenteel continu contact gelegd met verscheidene instanties om een beeld te krijgen van het imago van bioplastic en of dit een toegevoegde waarde zou geven aan de industrie. Daarbij zal ook de prijs/kwaliteit verhouding van het plastic moeten voldoen aan de eisen.

Het onderzoeksverslag