BlauwZaam en Den Hâneker trekken samen op in het Dordts duurzaamheidscafé

Op 8 februari zal Rolia Wiggelinkhuijsen namens Blauwzaam de energie initiatieven toelichten die door de Stichting Blauwzaam zijn gerealiseerd. Met onder andere aandacht voor het energieconvenant  1 én 2 en de handvatten om te komen tot energiereductie in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Daarnaast zal zij in samenwerking met Jan van Oostrum in gaan op het project MijnDakJouwDak, waarin boeren en burgers samen energie  in de regio willen opwekken.

Verder lezen: Op de site www.dordtduurzaam.nl kunt u meer informatie vinden door op de homepage links onder platform duurzaamheid door te klikken. 

Presentatie van deze avond is in handen van Hans Berrevoets en Conny Taheij.

-----------------------------------------------------------

Volop energie in Dordts Duurzaamheidscafé!

Energie is het thema van het Dordts Duurzaamheidscafé op woensdag 8 februari. Welke mogelijkheden en initiatieven op het gebied van alternatieve energie en energiebesparing zijn er in Dordrecht? Wat gaat de Energie Corporatie Dordrecht doen voor de Dordtenaren?

En wat kunnen we leren van het project MijnDak/JouwDak in de Alblasserwaard? Of kunnen we gewoon meedoen? Bewoners uit Brabant komen vertellen over hun windmolenproject. Koken op zonnestralen kan ook in Nederland. Dat toont de Werkgroep Solar Cooker uit Sliedrecht. Via een Energiebeurs kunnen bezoekers ´aandelen´ plaatsen op de energievorm van hun keuze. Wat heeft de voorkeur?

Moestuin

Verder kunnen Dordtenaren met duurzame initiatieven zich kort presenteren aan de cafébezoekers. Van tevoren opgeven, is gewenst via platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com . Ook de stand van zaken rond stadslandbouw in Dordrecht komt aan bod. En bezoekers kunnen een moestuin in Dordrecht in Zuid-Afrika adopteren en zaden kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan dit project van de stedenband.

 

Datum:

8 februari 2012

Tijd:

20:00 - 22:00 uur

Plaats:

Weizigt, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht