NIEUW IN HET BESTUUR: LISANNE ADDINK-DÖLLE

September 2016

Lisanne (30 jaar) heeft een duidelijk doel voor ogen: een wereld zonder verspilling. Direct na haar studie industrieel ontwerpen aan de TU Delft heeft ze zich vol passie gestort op het ondernemerschap. Met haar upcycle bedrijf VerdraaidGoed geeft ze, in samenwerking met sociale werkplaatsen, de meest uiteenlopende reststromen een nieuwe bestemming. Van design-lampen tot reis-spelletjes en van tassen tot notitieboeken: altijd verantwoord en sociaal.

Lisanne: “Ik zie dat steeds meer ondernemers hun steentje willen bijdragen aan het creëren van een circulaire economie. Bedrijven zien in dat de beweging van lineair naar circulair nu echt volop in gang is en dat het verstandig is om daar actief in mee te gaan. Niet alleen omdat de wereld daar beter van wordt en je als ondernemer je verantwoordelijkheid wilt nemen, maar óók omdat je bedrijf hier wel bij vaart.

Als nieuwe ‘Commissaris Circulair’ binnen BlauwZaam help ik bedrijven en ondernemers uit de regio hier graag bij. Ik zie het als mijn rol om op een aansprekende, tastbare maar vooral ook speelse manier te laten zien hoe bedrijven werk kunnen maken van de circulaire economie. Ik geloof sterk in een positieve aanpak in plaats van een wijzend vingertje en ik geloof in samenwerking in plaats van concurrentie. Door de kennis, kwaliteiten en behoeftes van ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar te brengen, komen we tot aansprekende circulaire projecten die tot in alle hoeken van de regio zullen inspireren.

Ik steek graag de handen uit de mouwen om de circulariteit in onze regio de komende jaren een flinke boost te geven. Doe je mee?
Mail met circulaire vragen of ideeën naar info@blauwzaam.nl tav Lisanne.