Leerdam opent duurzaamheidscafé

Gemeente  maakt haar zilveren titel van millenniumgemeente meer dan waar.

LEERDAM.  De gemeente Leerdam organiseert vrijdag 8 februari in samenwerking met de Rabobank, Stichting Blauwzaam en Dienstwerken haar eerste duurzaamheidscafé aan het Dr.C.Voogdplein in Leerdam.  Het programma begint om 19.30 uur en duurt  tot 21.30 uur. U kunt kennis maken met diverse bestaande en nieuwe duurzame initiatieven en in de Pauze vindt de verloting plaats van de warme trui. Het Duurzaamheidcafé biedt dé kans om informatie te vergaren en uit te wisselen over projecten en initiatieven van burgers, organisaties en bedrijven in de stad. Het geheel wordt in cafésfeer omlijnd door een eigen Leerdamse muzikale bijdrage van DuizendpootPercussie. De opening vindt plaats in het kader van de Warme Truiendag 2013.

WARME TRUIENDAG 8 FEBRUARI

Zo simpel is het:Trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot.

De gehele dag vinden er in de gemeente Leerdam diverse activiteiten plaats. Kijk op www.leerdam.nl  Let u vooral op de affiches op de winkels en laat u fotograferen in de Kerkstraat bij de Grote Kerk en win een mooie prijs.

PROGRAMMA DUURZAAMHEIDSCAFE

Team 2015 wordt geïnstalleerd

Aan het begin van de avond installeert burgemeester Victor Molkenboer het nieuwe Millennium Team 2015! 

Duurzaam Leerdam, doet u mee?

Ook wethouder Wim van der Leij is te gast in het café. Hij laat zich van zijn duurzaamste kant zien en zal de ideeën toelichten over een Duurzaam Leerdam. Want: ” Leerdam wordt een duurzame stad”  is een speerpunt van het bestuur. 

Energieke Buurt Leerdam van start. Heeft u al een team samengesteld?

De Energiewedstrijd EnergiekeBuurtLeerdam gelanceerd! Deze Energiewedstrijd is een initiatief van Stichting Blauwzaam in samenwerking met de Rabobank-Vijfherenlanden, de gemeente Leerdam en Stichting Dienstwerk.

Kijk op http://www.leerdambespaart.nl/  (opening website vrijdag 8 februari 13.00uur)

Mooie initiatieven worden aan de man gebracht.

Bovenstaande onderwerpen en alle andere onderwerpen komen tijdens twee pitchrondes aan de orde. Ballast Nedam is er met informatie over zonnepanelen, Mywheels is vertegenwoordigd om de mogelijkheden voor het delen van auto’s uit de doeken te doen en de Kringloopwinkel als Millenniumproject van het jaar kan natuurlijk niet ontbreken. De solarcooker laat zien hoe u zelf van afval een zonne-oven kan bouwen. Wist u al dat breien ook een mooie manier was om de warmte vast te houden?

Prijsuitreiking fotowedstrijd

Aan het eind van de avond vindt de verloting plaats tussen de aanwezigen die tussen 12.00 uur en 16.00 uur op het kerkplein van de Grote Kerk op de foto zijn gegaan. Leuk, grappig of mooi in een warme trui. 

Geef Leerdam een duurzaam gezicht en schrijf uw wensen op de Muur van waarde .

Geef  jouw project of jouw wens een gezicht in het Duurzaamheidscafé  met een poster op A4-formaat Zo kun je laten zien wat er bij jou in je buurt of dorp in beweging is, waar je vragen hebt, waar je samenwerking zoekt en je met anderen wilt verbinden.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten die gedurende de dag plaatsvinden in Leerdam

op de website van de gemeente Leerdam: www.leerdam.nl ,

op de website van de Stichting Blauwzaam  www.blauwzaam.nl

en op http://www.leerdambespaart.nl/ (vanaf vrijdag 8 februari 13.00uur)

 

 

 

Blauwzaam aanwezig bij opening duurzaamheidscafé

Datum:

08 februari 2013

Tijd:

19.30 uur tot 21.30 uur en naborrelen

Plaats:

Dr.Voogdplein, Leerdam (naast hotel Lucullus)

Type:

Iedereen is welkom. Duurzaamheid en gezelligheid gaan hand in hand. Muzikale omlijsting door DuiznedpootPercussie.