Bijeenkomst van 26 september 2017

Sociaal & Inclusief ondernemen

Bleskensgraaf, 26 september 2017

Gastheer Pieter Jan de Winter (Nationale Bomenbank) en gastheer Tommy van de Giessen (Lumeco) hebben speciaal voor deze bijeenkomst Yurri Starrenburg uitgenodigd. Yurri is deskundige op het gebied van PSO) Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Integrale duurzaamheid

BlauwZame Ondernemers willen in hun eigen bedrijf én met andere bedrijven, samen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen door te kijken naar de producten en de wijze waarop er geproduceerd wordt. Zij willen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden: Dus werken met de drie P's: People, Planet en Profit.

Wat is PSO

PSO is de afkorting van Prestatieladder Socialer Ondernemen. Een model om inzichtelijk te maken wat bedrijven doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen en te houden. PSO werkt met een ladderbenadering. Bedrijven kunnen dus steeds beter worden.
De overheid heeft een voorbeeldrol. In de opdrachten die zij verstrekken wordt steeds meer gehecht aan deze integrale duurzaamheid én dus ook vaker de vraag gesteld over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Extra reden om hierover met elkaar en in het kader van het People Convenant in gesprek te zijn.

Meer lezen over PSO? In de presentatie wordt dat nog eens op een rijtje gezet.

Volgende bijeenkomst

In de volgende bijeenkomst gaan we verder met de Vlootschouw en olv Martin en Grietina kijken we welke stappen de ondernemers van het People Convenant hebben genomen en willen nemen in hun duurzaam personeelsbeleid.