Naar een duurzaam personeelsbeleid

Gastvrouw Grietina Jans (Oasen) en gastheer Martin de Winter(Hokra) nemen ons mee in deze 3de bijeenkomst (9 februari 2017) met de gesignaleerde trends in het leven van een ondernemer: 24/7 beschikbaarheid, digitalisering, jobrotation, verandering in hiërarchisch denken, flexibele organisatie, nieuwe technische mogelijkheden, automatisering, goedkoper en foutlozer, minder sturing vanuit de overheid enz.enz.

In de presentatie wordt dat nog eens op een rijtje gezet.

Om daarop goed te kunnen inspelen heb je het juiste personeel nodig en ook de goede randvoorwaarden binnen je personeelsbeleid om op de toekomstige ontwikkelingen te kunnen inspelen. Grietina liet zien hoe divers de personeelsopbouw (vlootschouw) kan zijn. In een sheet (zie presentatie) vertelde ze over hoe de HRM afdeling van OASEN probeert het personeel fit te houden en te kunnen anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen. Om elkaar goed van dienst te kunnen zijn in dit Convenant wordt er een Linked-In groep gemaakt onder leiding van Lumeco.

De volgende bijeenkomst zal gaan over de prestatieladder socialer ondernemen en worden georganiseerd door Lumeco en De Nationale Bomenbank.